Zijn vader was een begenadigd tekenaar, die zijn kinderen de liefde voor het tekenen  en schilderen heeft bijgebracht, en zijn moeder was hoedenmodiste in het atelier van Gieskes, dé dameshoedenmaker van Amsterdam in de 50'er jaren, dus Gert groeide op in een creatief nest! Hiervoor zijn er nogal wat voorouders geweest die erg handig waren met potlood en kwast, maar in de tijd en het milieu waarin zij leefden was het "not done" om kunstenaar te worden. Gert de Goede is dus de eerste van de familie die naar buiten treed met zijn kunstwerken, illustraties, cartoons en schrijfwerken.

Gert de Goede kunstenaar schrijver illustrator cartoonist Honselersdijk Uden

ZIJN LEVEN IN HET KORT:

Gert de Goede is geboren op 21 april in 1959 in Nunspeet, Gelderland, in de F.A. Molijnlaan, op een klein zolderkamertje van een grote villa, Landskrona genaamd. Hij is echter al na negen weken, samen met zijn ouders en broer verhuisd naar het mooie Overijselse plaatsje Hattem. (De plaats waar Anton Pieck woonde en werkte.) Het boek Duco's gevleugelde dromen, dat geïllustreerd werd door Anton Pieck, is de grote inspirator geweest waardoor Gert ging tekenen. Als klein jongetje probeerde hij al de mooie prenten uit het bést spannende boek na te maken. Op zijn derde is hij weer verhuisd; en wel naar het Westlandse Honselersdijk (Zuid Holland), alwaar hij zijn verdere jeugd doorbracht. Anton Pieck heeft hij helaas nooit mogen ontmoeten.

(Gert als klein jongetje links voor de winkel in Honselersdijk)

Gert de Goede kunstenaar schrijver cartoonist illustrator Honselersdijk Uden kunst schilderij jeugd meneer Oskam middelbare school

(Gert voor zijn eerste olieverf schilderij; gemaakt voor zijn handenarbeidleraar dhr. Oskam)

Tekenen was altijd zijn lust en zijn leven, als 's winters zijn vriendjes buiten aan het spelen waren, bleef hij meestal binnen om te tekenen, te dromen of te lezen. Zomers was hij wel veel buiten aan het spelen; toen was er nog genoeg speelruimte in het Westland om fikkies te stoken, vlotten te bouwen, perzikken uit de kassen te stelen en cowboy'tje of Ivanhoe te spelen!

(Wandschildering naar een cover van een Tom Poes boek door Marten Toonder 1996)

Op zijn achtiende stond Gert voor een dilemma: Hij moest binnen één dag kiezen: of nu op de trein stappen en in zijn eentje naar Amsterdam gaan om bij een uitgever een onzeker bestaan te beginnen als illustrator, óf de trein richting Nijmegen nemen, waar hij kon beginnen bij de Koninklijke Luchtmacht. In zijn onzekerheid koos hij voor de veilige weg: de Koninklijke Luchtmacht! Hij heeft daar zes jaar van zijn leven, op voornamelijk Vliegbasis Volkel doorgebracht. In de tussentijd heeft hij, creatief als hij was, bij de LOI een opleiding tot etaleur gevolgd. Na de defensieperiode bleef hij tekenen en deed regelmatig allerlei voorkomende klusjes bij een dansschool van een bevriende familie in Uden. Ook  volgde hij in die periode, onder begeleiding van Ton Fleskens, een cursus zeefdrukken bij Creatief centrum Pieter Breughel in Veghel. Niet veel later kwam hij zijn huidige echtgenote tegen en begon, omdat er toch maar weer eens brood op de plank moest komen, als hulpdrukker bij platenmaatschappij EMI en werkte daarna ruim twaalf jaar bij Drukkerij van den Ende in Oss. In die tijd heeft hij in de avonden en zaterdagen de opleiding tot Grafisch vormgever gevolgd aan de Grafische school in Eidhoven afd. ZAMOC.

(Gert als korporaal bij de Koninklijke Luchtmacht bewaking)

Op een gegeven moment kon hij het zware werken in de drukkerij vanwege reuma (Bechterew) niet meer aan; werd er ernstig ziek van en kon nauwelijks een potlood vasthouden, kreeg bij de minste inspanning ernstige spierspasmen en verwachtte daardoor niet veel meer te kunnen met zijn leven. Na vele jaren van onderzoeken bij diverse medisch specialisten en alternatieve genezers enz. werd uiteindelijk door dr. van 't Pad Bosch, werkzaam bij de St Maartens kliniek de diagnose gesteld: hij bleek reumatische artritis te hebben met sporen van Bechterew. 

Gelukkig is hij nu al lang weer, door zijn positieve levensinstelling en een aangepast dieet, de juiste medicijncoctails en aangepaste levenswijze in staat om  prachtige, vrolijke, glimlach op je gezicht toverende schilderijen, objecten, illustraties, cartoons en verhalen te maken! Hij is getrouwd, heeft drie volwassen kinderen en woont nog altijd in het gezellige Brabantse plaatsje Uden (tegenwoordig gemeente Maashorst), in de driehoek Eindhoven, s'Hertogenbosch en Nijmegen. 

(Gert voor zijn schilderijen)

 

Gert de Goede Uden het Handelshuys Kunstenaar brug Leonardo da Vinci hout Genoveef Lukassen Freijters

 Gert de Goede kunst schilderijen vrolijk kleurrijk grappig leuk lollig kleur geel rood verschrikt eng. . . ik hou van de storm die onze haren doet wapperen, de vlaggen laat klapperen, onze oren doet flapperen en ons haardvuur laat knapperen

. . . ik hou van de storm die onze haren doet wapperen, de vlaggen laat klapperen, onze oren doet flapperen en ons haardvuur laat knapperen.