Vrijdagmorgen 16 juli 2021, overhandigden de initiatiefnemers van het ‘Lief Dagboek”, Marike Daverveld en Simone Boogers van Kunst en Spijs samen met medesamenstellers drukker Rob Ketelaars en illustrator Gert de Goede, symbolisch door middel van een grote cheque, dit geweldige bedrag aan de verbaasde relations manager Vahideh Shemshad en district medewerker Brabant Noord Diane Melis, beiden werkzaam bij het Rode kruis. Zij waren zeer blij met dit enorme bedrag en beloofden dit aan mooie, Corona gerelateerde doelen te besteden.

Er zijn ruim 4200 exemplaren van de 5000 gedrukte Lief Dagboeken verkocht. Dit dagboek geeft weer hoe vooral de mensen van Uden en omstreken, maar ook ver daarbuiten deze in- en aangrijpende Coronatijd beleefd hebben.  Koning Willem Alexander vond dit zó belangrijk dat hij er speciaal voor naar Uden kwam om het eerste exemplaar in ontvangst te nemen.  De overige boeken gaan naar het bedrijf Total Pack uit Oss, dat vanaf het begin al garant stond voor de eventueel niet verkochte boeken. Zij gaan deze op een mooie manier verspreiden over bijvoorbeeld scholen en bibliotheken, zodat de verhalen goed bewaard blijven voor het nageslacht omdat deze vooral niet vergeten mogen worden.

Na de overhandiging kondigde het ‘Lief Dagboek Team’ aan dat er een vervolg komt. Geen Lief maar een Stout Dagboek, met anonieme stoute verhalen. Denk hierbij niet alleen aan seks verhalen, maar ook aan domme dingen die mensen gedaan hebben, waar ze zich voor schamen om het openbaar te vertellen, maar het wel op deze manier durven delen!