Wij, Simone Boogers, Marike Daverveld, Rob Ketelaars en Gert de Goede, allen woonachtig in Uden, zijn bezig met het maken van een Corona dagboek met verhalen, genaamd: "Lief Dagboek", geschreven door allerlei mensen, over hoe zij het Corona tijdperk beleefd hebben.

Wij zijn daarmee begonnen omdat wij midden in het episch centrum van de Corona uitbraak in Nederland wonen en daardoor veel verhalen meegekregen hebben van familie en vrienden. Omdat we dit willen delen; vertellen hoe het was in het begin van die uitbraak. Wat er in de mensen omging; hoe ze er mee om gingen en nog gaan. En wat men  mee- en doormaakte. Er is tenslotte geschiedenis geschreven in Uden en omgeving. Uden was weken- nee, maandenlang in het nieuws.

In het dagboek komen mooie, ontroerende, vrolijke en verdrietige, persoonlijke verhalen. Het vertelt hoe men deze periode beleefd heeft. Verhalen van mensen die thuisgezeten en thuisgewerkt hebben, mensen die extra hard gewerkt hebben omdat ze in de zorg werken, mensen die zichzelf opnieuw uitgevonden hebben, mensen die naar elkaar toegegroeid zijn door het Corona virus of juist uit elkaar zijn gegaan. Mensen die creatief met deze crisis omgegaan zijn enz. Kortom: zeer diverse verhalen vanuit verschillende standpunten bezien. Oók komen er quotes en gedichtjes in te staan, maar ook vrolijke Corona cartoons, gemaakt door Gert de Goede, om de boel een beetje luchtig te houden. Er is tenslotte niet alleen negativiteit uit Corona voortgekomen, maar ook veel moois als burenhulp, muziek voorstellingen voor instellingen, voedselhulp en nog veel meer.

Wellicht heeft u al een van de kluisjes die we rondgebracht hebben gezien? Misschien zelfs geopend? En is daardoor uw interesse gewekt?

Om het boek te maken hebben we 10 dagboeken door Uden en ver daarbuiten laten reizen. Ook hebben diverse mensen ons hun verhalen gemaild. Op dit moment zijn we bezig met het filteren en de samenstelling en samenvoeging daarvan. De opbrengst van dit dagboek komt geheel ten goede aan een nader te bepalen goed doel t.b.v. de nazorg van Corona patiënten. We zouden graag dat dit belangrijke herinneringsboek veel gelezen gaat worden; van geschiedenis kun je tenslotte veel leren! Wil je meer informatie? Stuur dan een e- mail naar liefdagboek@gertdegoede.nl

 

Reageer op dit bericht